Blagoevgrad24.bg Ще има възможност да се преструктурира учебното съдържание и няма да

...
Blagoevgrad24.bg
Ще има възможност да се преструктурира учебното съдържание и няма да
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Няма да се отучва грипната ваканция!

Blagoevgrad24.bg Ще има опция да се преструктурира учебното наличие и няма да се постанова да се отучва грипната почивка. Това сподели през днешния ден във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" 1370 учебни заведения в страната са в грипна почивка. Във всеки един случай, при който в съответната област е оповестена грипна зараза аз издавам заповед за оповестяване на грипна почивка. През тази седмица може би ще има най-вече учебни заведения, които са във почивка. От тях максимален брой, 267, са в София. Ще има опция за преструктуриране на образователното наличие, няма да се постанова учениците да отучват ", сподели министър Вълчев.

Той гостува във Варна дружно с министъра на опазването на здравето Кирил Ананаиев по повод откриването на Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ " Св. Марина “.

" Аз се веселя, че сме през днешния ден тук в Университетската болница, първият случай, при който болница е с принципал държавно висше учебно заведение. Имаме всички учредения да считаме, че това ще бъде сполучлив модел тук във Варна. Поздравявам настоящото и някогашните управления на учебното заведение и болничното заведение за положителното стратегическо и финансово ръководство на двете институции. През идващите десетилетия чакаме световен дефицит на експерти във всички сфери и браншове за всички позиции. Младите хора, които ще влизат на пазара на труда ще бъдат едвам 2/3 от тези, които се пенсионират. В системите на образованието и опазването на здравето относително елементарно можем да създадем прогнози за това какъв брой експерти ще са нужни. Затова и фокусирахме вниманието върху дефицита на учители, който чакаме. Важно е системата на висшето обучение, както и системата на професионалното обучение да има профилно сходство с тези потребности на пазара на труда, на обществените системи. От три години ние вършим политика за преструктуриране на приема и финансирането. Професионално направление медицина изпревари по търсене професионално направление право ", сподели министър Вълчев.

Вижте още във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР